Vakar vakarā Apple apstiprināja iMeet 2.0 versiju, par ko es esmu ārkārtīgi priecīgs. Šodien šai inovācijai jau būtu jāizplatās App veikalos.

Ja iepriekš jūs neesat neko dzirdējuši par iMeet, tad varat iepazīties ar šo aplikāciju, apmeklējot attiecīgos ierakstus šajā blogā vai arī dodoties uz tās oficiālo mājaslapu – http://www.imeetapp.com/.

JAUNUMI

Tas ir liels atjauninājums ar daudzām jaunām funkcijām, kas padara iMeet vēl ērtāk lietojamu. Saraksts ar funkciju aprakstiem ir šāds:

Tagad tā par brīvu – ja iMeet pirms atjauninājuma maksāja $ 0,99, tagad to var lejupielādēt bez maksas;

Automātiskā atrašanās vietas atjaunošana – iepriekš lietotājam bija jāieslēdz iMeet, lai atjaunotu savu atrašanās vietu, tad tagad ar 2.0 versiju atrašanās vieta tiek automātiski atjaunota fonā. Lai šī funkcija darbotos, ir nepieciešama ierīce ar noteiktiem parametriem – šobrīd tā ir pieejama iPhone 4 un drīzumā arī iPad. Ir viena svarīga nianse – ja lietotājs nav ieslēdzis iMeet, tad atrašanās vieta tiek atjaunota tikai pēc “būtiskas atrašanās vietas maiņas”, kas faktiski nozīmē, ka pozīcija mainās tad, kad mainās radio torņi, Wi-Fi stacijas, kā arī tas notiek pēc ilgāka laika intervāla. Šāda pieeja nodrošina ilgāku ierīces akumulatora darbības laiku, jo GPS un datu pārraide patērē ļoti daudz enerģijas. Es varēju izveidot aplikāciju tā, lai atrašanās vieta visu laiku tiktu atjaunināta, bet tad šāda funkcija ievērojami samazinātu akumulatora darbības laiku.

Paziņojumi par draugiem, kas atrodas tuvumā — lietotājs var noteikt attālumu, kādā viņš vēlas saņemt paziņojumus (paziņojumu iestatījums) par draugiem, kas atrodas tuvumā. Šis līdzeklis darbojas visos iPhone modeļos, taču ir jābūt instalētai vismaz iOS 4.0 +.

Sasaldētais skats — varat iestatīt iMeet tā, lai reģistrētu izmaiņas jūsu draugu pozīcijā. Kad funkcija ir aktivizēta, iMeet pēc nepieciešamības pielāgos skatu (nomaina). Tas noder, ja ir uzstādīta neliela mēroga ierīce, un draugs būtiski maina atrašanās vietu. Tagad, piemēram, braucot ar automašīnu, ir iespējams “iesaldēt” skatu un pati karte sekos lietotājiem.

GPS Precizitātes Indikators — GPS signāla precizitātes indikators jeb aplis tagad ir redzams ap lietotāju, parādot reģionu, kurā atrodas draugs. Līdz šim ir bijušas vairākas reizes, kad uz kartes neprecīzā vietā attēlots draugs (jo, piemēram, tu atrodies pagrabā vai tamlīdzīgā vietā).

Braukšanas virziena indikators — ja draugs ir ieslēdzis iMeet un ir ceļā, citi var redzēt viņa pārvietošanās virzienu, ko norāda bultiņa virs ikonas.

iPhone 4 atbalsts — pārveidotas ikonas ekrānam “Retina”, pārbaudītas funkcijas un lietotas iPhone 4 atbalsta funkcijas

Lietotāju bāze

iMeet aplikāciju pašlaik lieto vairāk nekā 30 000 lietotāju. Laikam kādam no šiem lietotājiem varētu būt interesanti spriest par iMeet iespējām un to, cik daudz šobrīd tiek izmantots.

iPad

Principā iMeet kods ir gatavs lietošanai iPad, bet tam ir nepieciešams iOS 4.2, kas vēl nav publiski pieejams. Kas attiecas uz universālas aplikācijas izveidi (viena aplikācija darbojas abās platformās), es gribētu kādu brīdi pagaidīt, kamēr lietotāji atjaunina savus iPhone uz versiju 4.2. Tātad – jā, iPad versija būs, bet izskatās, ka šis atjauninājums parādīsies jau nākamā gada sākumā.

Web versija

Pašlaik es strādāju pie iMeet web versijas, kas ļaus cilvēkiem sekot līdzi savu draugu atrašanās vietām, neieslēdzot tālruni. Tajā būs iekļauta pamatfunkcionalitāte – jūsu draugu pašreizējā atrašanās vieta, nosūtītie un saņemtie e-pasta ziņojumi, kā arī tālruņa atrašanās vieta vai tas, ko Apple dēvē par “Find My iPhone” funkciju “MobileMe”. Jebkurā gadījumā tas ir izstrādes stadijā, bet, ja kāds vēlas privātu uzaicinājumu, es varu to nodrošināt – nosūtiet man pieprasījumu ar iMeet reģistrēto e-pastu un saiti.

Atjauninātā mājaslapa

Ir atjaunināta arī iMeet mājaslapa ar īsiem un skaidriem galveno funkciju un ekrānuzņēmumu ekrānšāviņiem. Dodieties uz http://www.imeetapp.com/, lai uzzinātu vairāk.

Noslēgumā

Nu, tad tā. Es ceru, ka iMeet 2.0 kļūs vēl populārāka nekā tās iepriekšējā versija. Izmantojiet to bieži un ziņojiet, kā jums patīk. Jaunāko versiju varat lejupielādēt no iTunes App Store.

Write A Comment