Aptuveni pirms nedēļas es nopirku jaunu 24 collu LED monitoru – Dell U2412M. Šajā cenu diapazonā šis ir lielisks monitors, ko apliecina arī dažādas internetā atrastās atsauksmes.

Tomēr ne jau viss strādā visiem vienlīdz labi!

Katram produktam ir svarīgs tā pielietojums. Es nespēlēju datorspēles un skatos salīdzinoši maz filmu. Gandrīz visu laiku, ko es pavadu pie ekrāna, es strādāju ar tekstu (programmēšanu, rakstīšanu, literatūras lasīšanu, meklēšanu internetā), kā arī ar foto/audio/video patēriņu un apstrādi. Tāpēc man vissvarīgākās lietas monitorā ir tā izmērs, izšķirtspēja, krāsu un kontrastu interpretācija, kā arī ergonomika. Mani daudz mazāk uztrauc monitora reakcijas laiks vai, piemēram, HMDI ievades trūkums.

Cita lieta, kas cilvēkiem parasti netraucē, ir estētika. Es nepirktu monitoru, kas izskatās kā vairums LG monitoru – ar plastmasas, biezo, spīdīgo rāmi un visādiem nefunkcionāliem puļķiem. Ja man jāskatās uz lietu, kas ir tik liela, tad tai ir jābūt bez uzmanības novēršanas vizuāliem “defektiem”. Šajā ziņā Dell monitors ir vienkāršs, un man tas ļoti patīk.

Es vēlos uzsvērt krāsu kalibrēšanu kā ārkārtīgi svarīgu procesu. Līdz šim es neesmu redzējis monitoru, kas, tikko izsaiņots, rādītu nevainojamu attēlu. Turklāt šis Dell monitors ir tik populārs tikai tā krāsu kalibrēšanas dēļ. Nekad neesmu spējis sasniegt ideālu rezultātu, mainot RGB krāsu skalu monitorā, tāpēc krāsu kalibrēšanai izmantoju programmu. Manā gadījumā tas ir Spyder 2.

Es sava monitora izvēli pamatoju ar personīgiem ieteikumiem, kā arī ar šo flatpanelshd.com mājaslapas pārskatu. Tas ir vienkāršots veids, kā lasīt par ISP tehnoloģiju, kas ir šī monitora pamatā, un viss vajadzīgais tur ir atrodams. Tiešsaistes veikalā šis monitors šobrīd ir pieejams par aptuveni 165 EUR, kas tam ir pilnīgi adekvāta cena.

Jebkurā gadījumā šo monitoru es varu ieteikt tiem, kas meklē lētu un labu monitoru. Lai arī jāatceras, ka tehnoloģijas attīstās strauji, gada laikā šis ieteikums vairs var nebūt tik svarīgs.

Write A Comment