Biezpiens, parastais

Esmu izaudzis laikā, kad zāle bija zaļāka un debesis zilākas. Kafiju, cukuru un šņabi mainīja pret taloniem. Cilvēki dzēra pienu no stikla pudelēm un ēda biezpienu, kas garšoja… nu, vienkārši pēc biezpiena. Savukārt, tagad mums pārdod kaut kādu pļuru, kuras sastāvā ir vājpiens, saldais krējums, raugs un nosauc to par biezpienu. Apskatiet šo:

[bilde] [bilde]

Vai tā ir jāizskatās biezpienam? Vai tas ir normāli? Varu saderēt, ka tie džeki no Valmieras Piena sēdēja un domāja “Dies`, kā mēs to sūdu cilvēkiem iesmērēsim?“, un tad kāds no bara: “Es zinu! Nosauksim to par biezpienu un lieta darīta!“. Ar mani laikam šāds uzmetiens neies tik viegli cauri, jo turpmāk pirkšu VP produkciju pie galīgas nepieciešamības un centīšos izmantot citu produkciju.

Piebildīšu, ka vakardien nosūtīju e-pastu ražošanas direktoram un mārketinga direktoram. Redzēs ko un vai vispār man kāds atbildēs.

26 thoughts on “Biezpiens, parastais”

  1. arī mani šis nogalināja…pavisam. vienīgā cerība, ka drīz vien tāda “čakarēšana” neies cauri, jo uz produkta būs jāraksta, kas par lopu tur iekšā dzīvo…skanīgais “biezpiens” būs vien jānomaina pret “pļura”

  2. Man šāda apskaidrība nāca pēc iepazīšanās ar ”Baltais” ražotā krējuma sastāvdaļām (k-kad jau blogā rakstīju par savu sāpi). Vienkārši skumji, ka patērētājiem piedāvā tādu ”pārtiku”…

  3. Vācijā, piemēram, ar biezpienu saprot biezu krēmveidīgu masu (biezpiena, krējuma + e vielu sajaukums), kad šamie atbrauc uz Latviju tad parasti brīnās ieraugot pie mums nopērkamo biezpienu

  4. Valmieras PK sāk reāli iesūkāt. Tas iespējams saistīts ar to, ka “bizness vairs neiet tā kā gāja agrāk”. Un nu tagad taisa “īpašo masu”, ko var dēvēt ir par biezpienu, ir par krējumu, ir sviestu, pienu, cūkas šņukuru (ja attiecīgi pievieno krāsvielas).
    Mazliet filozofējot – man jau’sāka pavīdēt doma, ka nākotnē mēs varētu sagaidīt tā teikt “universālo masu”, kas pēc izskata līdzinātos šim Valmieras “biezpienam”. Taču masai – pievienojot attiecīgās komponentes (aromātam un kŗāsai” – tad to varētu saukt tā – bifšteka masa, kotlešu masa, pankūku masa utt. Galvenais, lai garša ir tā pati un pati “masa” būtu barojoša :D

    Karoče – Matrix filmā redzētais brokastu/pusdienu/vakariņu laiks – tuvojās ar joni!

  5. Nu imo, tur jau taa kaa rakstiits, ka tas ir ar kreejumu. Jo cik saprotu tas ir speciaali veidots, lai liktu uz maizes (garsho uuber). Un taadi ir visiem ne tikai VP. Doma laikam taada – nav jaapeerk biezpiens un kreejums, viss jau ir salikts kopaa – tik liec uz maizes.
    Bet nu ja paskatiitos apkaart atrastu VP razhoto parasto biezpienu. Nu vismaz agraak taa bija.

    Bet lai tik asi uzreiz reagjeetu – neko nepirkshu no VP… ir jau vinjiem arii normaali produkti (kefiirs spaarda). :)

  6. Jaa, vinji laikam njem piemeeru no Vaacijas biezpiena, tur taada pati schaize, duriki, ja kko paarnjem, tad paarnjem kko labu nevis miskastee metamu lietu!

  7. njaa: man vienalga, cik “garšīgs” ir tas produkts, jo es gribu biezpienu, nevis ko citu. Es pieļauju, ka piejaucot ciankāliju tas būtu dikti labs noindēšanas līdzeklis žurkām, taču cik pareizi to būtu pārdod veikalā ar uzrakstu “biezpiens”? Uz iepakojuma nav nekas par krējumu + biezpienu. Paskaties kā tas vispār bildē izskatās. Pēc produkta sastāva varētu noprast, taču nu.. Cik bieži tu pērkot ūdeni veikalā skaties, vai šoreiz gadījumā tas nav dārzkopībā izmantojams šķīdums?

  8. njaaa. diezkas nav. vinjiem jau labu laiku ir šāds šķidrā biezpiena produkts. es perku tikai biezpienu paciņās atmiņai un zaljo kefīru dzīvespriekam:)
    p.s.
    bet valmieras piena logo vienalga ir labs:)

  9. Skumjš stāsts ir arī par biezpiena brāli krējumu. Kā izrādās lielākā daļa no veikalā nopērkamajiem krējumiem tiek ražoti no kaut kāda pulvera, nevis izmantojot senās senču metodes. Pāris piena kombināti viņu ražo dabīgā procesā, viens no tiem ir Smiltenes piens. Skumji karoče līdz kam noved izmaksu optimizācija ….

  10. Paņeslos… Savācās gudrīši jomajo… Paši rij fucking mēslus ātrājās ieskrietuvēs ķipa “burgeros”. Fuck That shit.. cilvēki ēdīs to ko var atļauties, un turpinās ārstēt par neveselīgo un globālo procesu ļaunumu, tajā pat laikā nogremdējot tos ražotājus, kas varbūt ir uzklausījuši jūsu kliedzienus un mēģina kautko darīt lietas labā – bet reāli dara smagu darbu!

    Ja kādam ir kas sakām, par jebkuru ar “Termiņiem” saistītu šitu, vai to, kādam jāizskatās/jāgaršo īstam SVIESTAM, KRĒJUMAM, PIENAM vai BIEZPIENAM – lai padzīvo konkrētos laukos. Vai arī ir tāda aldernatīva kā “DAUGAVA DK” produkti (kurus neuzskatu par svēto grālu šajos jautājumos, bet pēc tekstiem – liekas, ka viņi uz to iet!). http://www.daugavadk.lv/

  11. Prusuk, nu kas par negācijām atkal pret cilvēkiem?? Acīm redzot cilvēkiem gribas labu pienu, krējumu un biezpienu. Kāda problēma vakariņās ēst garšīgu un dabīgu biezpienu, bet dienā reizēm ieskriet pēc burgera, kebaba vai taml? Jo cilvēki pa lielam zin kas ir burgerī- tiem virsū tak nav rakstīts “veselīga maizīte ar sviestu un dārzeņiem”.

    Problēma ir tajā, ka ražotājs konkrēti maldina patērētājus un personīgi mani (un domāju ka arī daudzus citus) tā lieta pamatīgi kaitina. Burgeru ražotāji tādā ziņā neko nemaldina. Un vispār- no kurienes Tev zināms ko “rij” tie cilvēki, kas komentē pie šī raksta? Vai domā tas džins ko Tu tik kāri parasti dzer ir vispār džins? Kā Tu justos, ja attaisītu sava jaunā foto aparāta kasti un tur iekšā būtu kaltēts zirga mēsls un klāt lapiņa ar tekstu: “Es zinu, vecais, kā Tu jūties. Bet nu.. cilvēki parasti pērk huiņas, tāpēc arī tev tādu ielikām.“. Peace…

  12. Un vēl, lai gan man nekas nav pret “Daugava” produkciju, taču pēdējā ziņa viņu mājas lapā ir drusku dīvaina:

    PAZIŅOJUMS

    Pārtikas un Veterinārais Dienests (PVD) aizliedza (protokols Nr 32-07-00791) pārtikas ražošanas uzņēmumam „Daugava” realizēt daļu savas produkcijas, jo uz etiķetēm tika norādīts:

    Netiek pievienotas ķīmiskas piedevas“.

    “Daugava” ražošanas procesā neizmanto augu taukus un pārtikas piedevas, kas iegūtas no ķīmiskām izejvielām, par to pircējus informējot ar minēto frāzi uz etiķetes. Vēlamies noskaidrot patērētāju viedokli, un ar masu mediju starpniecību rosināt diskusiju par to, vai pircējs vēlas zināt kādas vielas izmantotas produkta ražošanā, tam pievienotas ķīmiskas vielas vai nē? Savu viedokli lūdzam paust e-pastā daugava@daugavadk.lv vai pa faksu 65121309.

    Interesanti, kādēļ tad to aizliedza? :/ Droši vien kaut ko tomēr liek klāt. Būs jāuzsit e-pasts.

  13. Domāju ka “Daugava” ar slidenu frāzi gribēja sev uztaisīt papildus reklāmu. Man liekas ir definēts ko un kā drīkst rakstīt uz produkcijas. Ja PVD nav definēts tāds jēdziens kā “ķīmiskas piedevas”, tad viņi arī nevar šo jēdzienu štancēt uz savas produkcijas līdz ar to maldinot pircējus.

  14. Šai gadījumā ir zināmas problēmas ar mārketingu un info izskaidrošanu cilvēkiem, lai viņi beidzot ieborētu savos pauros, ka tas biezpiens, kas plastmasas ķobīšos IR šķidrāks par to, kas paciņās. Pie tam, tur ir rakstīts “Jaunais biezpiens”. Nosaukums nav neko veiksmīgs vai izskaidrojošs, bet es jau sen uzzināju, ka tā ir biezpiena masa, kas vairāk domāta saldo ēdienu, kūku pildījumu utml. lietām. Tas nav parastais graudainais biezpiens. Tādu biezpienu vislabāk veikalos vai tirgū pirkt sveramo. Ļoti garšīgs ir Straupes pienotavai. Arī Smiltenei ir ok.

  15. VP pienā ir E vielas tas nav tik veselīgs kā citi pieni, un Radio SWH raidījumā arī teca ka tas uzņēmums pieder kādam no deputātiem, un kā jau Fredis, Ufo un pans Kleksis aicina boikotēt VP produkciju :p

  16. es vienkārši šodien pati uzvāriju biezpienu un ziniet.. nu tas ko mums pārdod, neviens ražotājs nevāra rūgušpienu.. man no l rūgušpiena sanāca 120g biezpiena.. kā Jums šķiet cik tas ir izdevīgi…?

Leave a Reply

Your email address will not be published.